vineri, 14 noiembrie 2014

Sa mergem sau nu la vot? si este sau nu votul un proces democratic in Romania?

 

      Ca tot se apropie ziua de duminica adica trebuie sa votam nu? ca de, unii au murit pentru ca noi sa avem acest drept si pe buna dreptate trebuie savotam ca de suntem tara a U.E si "prieteni " ai americanilor despre care se stieca s au nascut democrati (bine pana in 1975-85 negrii si amerindienii nu aveau drepturi dar ....)
     
        Ei bine da majoritatea cetatenilor europeni merg la vot pentru ca la ei e democratie si votul chiar inseamna ceva (vezi Islanda) si e respectat iar poporul chiar are un cuvant de spus nu cum e pe la noi, cum e pe la noi ? imediat detaliem.

        in Romania exista aproximativ  15milioane de persoane cu drept de vot presedintele e ales cu 5milioane pai asta e democratie bine unii spun de ce nu ies toti la vot e acum va dau un raspuns pentru ca noi astia 10 milioane care nu ne prezentam n eam saturat sa fim mintiti de aceeasi candidati din ultimii 25 ani asta e o problema ca ni se baga pe gat niste candidati si noi trebuie sai votam pai maine ne trezim ca PSD propune pe Vacaroiu si PDL pe Petre Roman pai nus satul de ei cum sa ies la vot?

        A doua problema e ca daca presedintele e ales cu 5 milioana de voturi alegerile nu trebuiesc  validate deoarece cei ce nu s au prezentat la vot nu sunt de acord cu candidatii respectivi si atunci sa fie propusi alti candidati si limita inferioara de voturi cu care poate fi ales un presedinte sa fie 50%+1 din totalul persoanelor cu drept de vot pai acum iese presedinte cu 3-4 milioane de voturi si mai are tupeul sa zica ca a fost ales de catre popor pai unde e democratia?

Acum  sa revenim la oile noastre recte Ponta si Iohannis si sa vedem analizand obiectiv ce se afla in spatele acestor masti.

          Victor Ponta  va mai amintiti cand era Prim- Ministru Nastase si tinea el prelegeri pe la guvern? e Ponta era pe la organizatia de tineret PSD atunci PDSR parca si ii ducea mapa lui Nastase II aseza microfoanele, gusta din apa sa nu fie prea rece adica un lingau infect ca nu ai cum altfel in politica noastra care nu a facut decat sa profite de conjunctura din partid si a fost numit Prim-Ministru el neavand pe plan diplomatic si politic nici o realizare ba a fost si camarad cu aia de care acum se dezice si au promulgat legi impotriva poporupui cot la cot, si sa nu uitam ca socrul lui este un important membru PSD sau chiar FSN daca nu ma insel, deci prin acest personaj vechea garda a PDSR acrual PSD va pune in practica ceea ce au facut timp de 12 ani cat au fost la guvernare sau ati uitat ce mari realizari a avut regimul iliescian cu vanzarea intreprinderilor pe un dolar distrugerea agriculturii devalorizarea leului etc si gauri bugetare cu nemiluita dar atunci lasase Ceausescu tara fara datorii si aveau de unde fura ca nu se vedea.

        Iohannis asta da primar al Sibiului capitala culturala europeana desigur lumea chiar crede ca el a facut toate astea dar nu lucrurile stau cam asa cand Romania a candidat cu Sibiul pentru a fi capitala culturala si a sifost nominalizata Sibiul era nu foarte pregatit fondurile au venit de la UE si de la guvern desigur Iohannis are meritul de a fi gestionat constructiv aceste fonduri din care e mai greu  sa furi in rest inca nu stiu ce nationalitate e el la origini si sa mi spuneti voi ce popor si a ales presedinte de o alta nationalitate ?
Sa nu uitam desigur ca in spatele lui e afla Basescu cu sleahta lui , Basescu care a fost securist dar nu are dosar a vandut flota dar nu e responsabil  a zis ca nu suntem in criza dar eram nu taie pensiile si salariile decat cu 40% :) :) si adopta masuri de criza impuse de FMI acelas FMI care acum declara ca masurile de austeritate au fost o greseala . Pai acest Iohannis ce hram poarta ?

      Revenind la vot  retardatii si tutele pe la tv indemna lumea sa iasa la vot zicand "sa votati raul cel mai putin rau da numai sa votati " pai ce e democratic in asta e ca si cum tu sti ca unul dintre candidati iti taie o mana si celalalt un picior si tu trebuie sa alegi  e uite ca eu schiar daca stiu ca o sa mi se taie ceva macar am demnitate si nu sunt de acord aceste alegeri trebuie anulate guvernul dizolvat iar noii candidati sa nu fi facut parte din vreo organizatie politica numai asa aceste javre ordinare care sfideaza poporul vor intelege ca ei nu sunt dumnezei ci sunt alesi sa administreze tara nimic mai mult.Daca unul dintre cei doi candidati nu intruneste 50%+1 din totalul (persoane cu drept de vot) cum poate fi acest tearu numit vot democratic adca am dreptul sa votez pe oricare din candidatii care imi sunt bagati pe gat?
         
        Pana nu vom urma politica si traseul tarilor nordice nu vom putea iesi din aceasta mocirla in care  prietenii si aliatii nostri sub pretextul ca ne ajuta mai rau ne infunda.
         Un singur lucru va spun indiferent cine iese presedinte costurile pentru intretinerea unui puscarias o sa fie mai mari decat alocatia unui copil bunicii nu vor avea bani de medicamente noi nu vom avea locuri de munca decat ca sclavi ai patronilorsi perspectiva uei vieti decante se va indeparta si mai mult sper sa nu uit sa mai scriu ceva maine despre cei din diaspora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu